Wanneer moet u uw dak renoveren / vernieuwen ?

Actief in de sector Genval en Waals-Brabant, legt het bedrijf Technimousse u uit wanneer het nodig is om zijn dak opnieuw aan te leggen.


Oorzaken van de onvermijdelijke slijtage van tegels
Voorheen gloednieuw, lijden je pannen aan weersinvloeden, naast die van het verstrijken van de tijd. Regen, paddenstoelen, temperatuurschommelingen en vervuiling zijn allemaal vijanden van de dakbedekking van uw huis. Door de jaren heen verschijnen mossen en korstmossen die zich aan de tegels hechten. Dit zijn echter gevaarlijke parasieten! Andere oorzaken van schade zijn vorst, die tegels verbrijzelt en waterinfiltratie bevordert.

Voortekens die in het voordeel van werken spreken


Als een of meer pannen op het eerste gezicht gebarsten lijken, is het tijd om onmiddellijk een dakdekker in te schakelen. Deze laatste zal inschatten of de beschadigde dakelementen repareerbaar zijn of niet. Bovendien, als uw huis steeds minder goed geïsoleerd lijkt (thermisch gezien), kan de reden een vervallen dak zijn. De parasitaire stoffen helpen inderdaad om het dak poreus te maken.

Het dak opnieuw aanbrengen: is het essentieel?

Meestal is het niet nodig om de hele bedekking te vervangen. De vakman ontschuimt het dak, herstelt of vervangt kapotte onderdelen, isoleert de pannen (of leien) met een waterafstotende behandeling, etc. Soms is de tijdschade echter te groot en is ontmossing niet voldoende. Het is dan aan te raden om de vervanging van de kap, zelfs van het frame, te overwegen.
Bent u op zoek naar een professional in Waals-Brabant voor een complete dakrenovatie? Neem nu contact op met Technimousse, de schuimbeheersingsgigant in Genval (Rixensart)!

0
Feed

Schrijf een reactie